Crossfit

CrossFit is een trainingsvorm waarmee je, door uitgedaagd te worden met functionele bewegingen op relatieve hoge intensiteit, mooie resultaten gaat boeken.

Je komt in een leuke community terecht waar iedereen welkom is en op zijn eigen niveau kan trainen.

Omdat je met een groep bezig bent kun je elkaar aanmoedigen, van elkaar leren en elkaar uitdagen.

Wat is Crossfit

CrossFit is een fitness regime dat ervoor zorgt dat beoefenaars fit worden voor alle scenario’s en aspecten die je in het leven tegen zou kunnen komen. Dat betekent niet dat wij allemaal honderden kilo’s kunnen liften en snel en ver kunnen rennen. Het betekent dat wij als coaches ons best doen om jou en je behoeften te leren kennen. 

Voor iedereen

Of je eerder gesport hebt , naar een sportschool gaat of niet. Iedereen kan CrossFit doen, een militair, moeder, opa, ziek of gezond, allemaal hebben ze dezelfde behoefte, maar allemaal in een andere gradatie, gezond en actief blijven. Een militair wil dit om te kunnen vechten. Iemand die ziek is wil gezond worden, een senior wil lang vitaal blijven. En bij CrossFit vindt iedereen hierin zijn plaats.

Op eigen niveau

Iedereen doet dezelfde workout maar iedereen op zijn eigen niveau. Stel dat we 5km zouden rennen. Iemand die maximaal fit wil worden, doet dit dan zo snel mogelijk. Iemand die gewoon fit wil worden, doet hetzelfde maar langzamer.

Een senior die niet goed ter been is, wordt dan misschien op een stationaire fiets gezet en gaat 5km fietsen, niet met het doel om zo hard te gaan als hij kan maar met het doel om te blijven bewegen zonder te rusten.

Mocht hij/zij wel rust nodig hebben, dan krijgt hij misschien de opdracht mee op alleen op afgesproken punten tijdens de workout te rusten. Over tijd bouwen we dan langzaam de intensiteit en belastbaarheid op.